Dieta jogurtowa

DZIETA 1200 KCAL:

DZIEŃ 1.

Śniadanie
150 g jogurtu owocowego z 1/4 szklanek muesli, banan.

Obiad
200 g wypiekanego dorsza z sosem jogurtowym (pół ślizgawic jogurtu light z drobno pokrojoną cytryną), pichcony kartofel.

Posiłek wieczorny
250 g sałatki z rezultatów, 50 g jogurtu zwykłego.

DZIEŃ 2.

Śniadanie
150 g jogurtu poziomkowego z 2 łyżkami otrąb pszennych, 2 mandarynki.

Obiad
100 g wypiekanej gruczoł mlekowy kurka, 300 g (mrożonka) uwarzonego szpinaku, zalewa z pół gołoledzi jogurtu dosmaczonego ząbkiem czosnku i bazylią.

Posiłek wieczorny
1 jajo na tęgo, 2 pomidory i 1/4 koralowej cebul, pół grahamki.

DZIEŃ 3.

Śniadanie
150 g jogurtu wiśniowego z 2 łyżkami płatków kukurydzianych, rozległa gruszka.

Obiad
Wypiekane udko kurka (100 g), 2 łyżki ryżu, ogórek pokrojony w plastry i polany sosem z pół ślizgawicy jogurtu spontanicznego, łyżki bazylii bądź miętoszony, krztynek soli, pieprzu i oregano.

Posiłek wieczorny
100 g wędzonego dorsza, sałatka z kolosalnego pomidora, papryki, 5 rozległych liści sałat, połów posiekanej zbitej komuszej cebulki, zaprawiona 4 łyżkami jogurtu rzeczywistego zamienionego z utartym ząbkiem czosnku i pieprzem, skibka chleba razowego z krztynką margaryny.

DZIEŃ 4.

Śniadanie
150 g jogurtu morelowego z nasionami zbóż, owoc jabłoni.

Obiad
60 g wypiekanego dorsza, pół ślizgawic uwarzonego makaronu, przyprawa z 50 g jogurtu samoistnego, pokrojonego w bryłę pomidora, łyżki bazylii, krztyny soli i pieprzu, sałatka z ogórka kiszonego i pokrojonej w piórka cebul dymki, z łyżeczką oliw z oliwek i łyżeczką soku z cytryny.

Posiłek wieczorny
120 g befsztyka smażonego na szczypcie oleju rzepakowego, surówka z pocieranej marchewki i połówki jabłka, przyprawiona łyżeczką oliw z oliwek bądź chrzanu, pół grahamki.

DZIEŃ 5.

Śniadanie
150 g jogurtu truskawkowego z 2 łyżkami otrąb pszennych, gruszka .

Obiad
Kotlet kotlet schabowy bez panierki (100 g), pół ślizgawicy uwarzonego makaronu, gołoledź duszonych buraczków z 4 łyżkami jogurtu żywiołowego z krztynką czosnku.

Wieczerza
Twarożek z 75 g cienkiego niezapisanego sera, 6 pokrojonych rzodkiewek, pół pokrojonego pomidora, 3 orzechów makaroniarskich i krztynki soli, grahamka.

DZIEŃ 6.

Śniadanie
150 g jogurtu jagodowego z 2 łyżkami płatków owsianych.

Obiad
Pulpet z ciała drobiowego (50 g), sałatka z pół awokado, uwarzonego pyry, 5 potężnych liści fors, 3 łyżek klarownej frakcji czas, marynata ze 100 g jogurtu spontanicznego doprawionego pieprzem, łyżką posiekanych liści ugniatany, krztynką soli i jarzynki.

Wieczerza
Plasterek chleba razowego, 40 g wędzonego łososia z cytryną.

DZIEŃ 7.

Śniadanie
150 g jogurtu śliwkowego, łamliwe wyrób piekarski z łyżeczką niskosłodzonego dżemu, pół grejpfruta.

Obiad
150 g pichconej cycki kurka, 200 g bakłażanów z grilla, pokrojony w plastry obszerny pomidor uprawny polany sosem jogurtowym upichconym z 4 łyżek jogurtu zwykłego, pół łyżeczki bazylii, krzynki soli i pieprzu.

Wieczerza
300 g jogurtu przyrodzonego, 200 g sałatki z tworów 2 agrest chiński, pół jabłka i pół pomarańczy.

UTRZYMANIE WAGI (1600 kcal):

DZIEŃ 1.

Śniadanie
150 g jogurtu z 2 łyżkami otrąb pszennych to znaczy muesli, owoc jabłoni.

Obiad
150 g duszonego ciała z łyżką sosu koperkowo-jogurtowego, niski uwarzony bulwa ziemniaczana, 200 g pichconej kompozycyj warzywnej (pół mrożonki).

Wieczerza
200g wypiekanego dorsza, 200 g pitraszonego szpinaku przyprawionego łyżką masła, grahamka.

DZIEŃ 2.

Śniadanie
150 g jogurtu śliwkowego, piętka pumpernikla wiotko natartego marmoladą.

Obiad
2 wypiekane ziemniaki wtłaczane 4 łyżkami półtłustego sera pustego zamienionego z łyżką szczypiorku i krztyną soli ziołowej, owoc jabłoni.

Posiłek wieczorny
Sałatka z jaja na sztywnie, 200 g uwarzonych brokuł włoski, połówki papryki i miernej koralowej cebul, przyprawa ze 100 g jogurtu zwykłego, posiekanego ząbka czosnku i łyżki posiekanej natki pietruszki, grahamka luźnie natarta margaryną.

DZIEŃ 3.

Śniadanie
150 g jogurtu żywiołowego z 2 łyżkami otrąb pszennych i łyżką rodzynek, marny banan.

Obiad
150 g wypiekanej gruczoł mlekowy kurka, 2 uwarzone ziemniaki, marynata czosnkowy ze 100 g jogurtu przyrodniczego z roztartym ząbkiem czosnku i solą, 4 czubate łyżki marchwi z grochem.

Posiłek wieczorny
Twarożek ze 100 g luźnego niezapisanego sera i połączonego ze 150 g jogurtu owocowego, 2 pokrojonymi tworami agrest chiński i 2 łyżkami otrąb pszennych, pół kajzerki z talarkiem brukowego sera i pokrojoną papryką.

DZIEŃ 4.

Śniadanie
Cocktail z 200 g jogurtu samoistnego i gołoledzi ożywczych lub mrożonych truskawek, malin innymi słowy jagody.

Obiad
200 g pstrąga duszonego w jarzynach, 2 wypiekane ziemniaki, surówka z kapuście zakwaszanej z cebulą, marchewką i jabłkiem.

Posiłek wieczorny
Plasterek chleba razowego z dwoma piętkami bary drobiowej, sałatka z 50 g sera biesiada light, połówki niedużej marksistowskiej papryki, pokrojonym w bryłę prostodusznym ogórkiem, komuszą cebulką i posiekaną forsą pekińską.

DZIEŃ 5.

Śniadanie
150 g jogurtu prawdziwego, talarek razowego chleba z 2 piętkami wędlin drobiowej, owoc jabłoni.

Obiad
Jajo zasadzone na jocie oleju, 3/4 ślizgawicy pitraszonego makaronu, zalewa ze 100 g jogurtu spontanicznego połączonego z łyżeczką majonezu i jotą miksu pomidorowego, krztyną soli, pieprzu i łyżką natki pietruszki, pół lodowic łatwowiernego groszku z marchewką, polanego cząsteczką roztopionego masła.

Wieczerza
Pierwsze pomidorówka z 4 łyżkami ryżu i 50 g pitraszonej cielęciny.

DZIEŃ 6.

Śniadanie
Cocktail z 200 g jogurtu samoistnego i gołoledzi rześkich czy też mrożonych truskawek, malin albo czernicy.

Obiad
100 g smażonej polędwicy na okruszynie oleju, pół ślizgawicy uwarzonego ryżu, surówka z 70 g posiekanego czas zmieszanego z 2 łyżeczkami konserwowego groszku, pomidorem, łyżeczką majonezu light 100 g truskawek to znaczy jagody z 75 g jogurtu oczywistego i 2 łyżeczkami cukru.

Wieczerza
Jajo zasadzone, na krztynce masła 100 g kalafiora z bułą drapaną, grahamka.

DZIEŃ 7.

Śniadanie
150 g jogurtu z truskawek oznacza to jagody z 2 łyżkami otrąb pszennych albo muesli, owoc jabłoni.

Obiad
100 g duszonej dydki kurka, pół ślizgawicy duszonego brunatnego ryżu, dubel łyżki konserwowej kukurydzy zamienione z łyżką posiekanego szczypiorku i dosmaczone cytryną.

Wieczerza
Pół gołoledzi uwarzonego makaronu, sałatka z 70 g fasolki i 30 g godzina, pomidora i 2 ogórków zakwaszanych polana 75 g jogurtu z szałwią i oregano.

Dodaj komentarz